ΠΡΑΚΤΙΚΑ




@@@@@@@@@@@@
 ΓΙΑ:  ΡΥΖΙ - Σ Π Υ Ρ Ω Τ Ο.

1. Σωστή αναλογία με νερό
{ Ρύζι σκληρό 1 κούπα-Νερό 3 κούπες.
Ρύζι μεσαίο 1 κούπα-Νερό 2.5 κούπες.
Ρύζι μαλακό 1 κούπα-Νερό 2 κούπες.}.

2. Μερικές σταγόνες, χυμό λεμονιού
κατά τη διάρκεια του βρασμού.


 ΓΙΑ:  ΠΟΥΡΕ - ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΟ.

1. Προσθέτουμε, λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι
κατά τη διάρκεια του βρασμού.

 2. Συνεχίζουμε το βράσιμο για λίγο ακόμα
μέχρι ο πουρές να "μελώσει".


 ΓΙΑ:  ΠΑΤΑΤΕΣ - ΠΙΟ ΤΡΑΓΑΝΕΣ.

1. Καθαρίζουμε και τεμαχίζουμε τις πατάτες. 
2. Τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό
και χυμό λεμονιού, για 1 ώρα..
3. Τις σουρώνουμε και τις αλατίζουμε.
4...Έτοιμες για το τηγάνι.


 ΓΙΑ:  ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ - ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΝΕ.

1. Για να μπορεί να δεθεί πάνω τους
η αγαπημένη σας σάλτσα 
2. μπορείτε να τα ξεπλύνετε - αφού βράσουν
3. με κρύο νερό για να φύγει το πολύ άμυλο..
4. το οποίο είναι και η αιτία που κολλάνε.


 ΓΙΑ:  ΤΗΓΑΝΗΤΑ - ΠΙΟ ΤΡΑΓΑΝΑ.

1. Τα στραγγίζουμε καλα μετά το τηγάνισμα
2. πάνω σε λαδόκολλα ή σε χάρτινη σακκούλα μαναβικής.
3. όχι σε χαρτί κουζίνας...!
4. Αυτό το μικρό κόλπο θα κάνει τη διαφορά
στην υφή των τηγανιτών σας
ενώ θα τα ακόμα πιο τραγανά και νόστιμα.


 ΓΙΑ:  ΑΦΡΑΤΟΥΣ ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΚΑΙ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ

1..ρίχνουμε στη ζύμη όταν τους πλάθουμε
λίγη μαγιά μπύρας
{ τους αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα }

2..μετά τηγανίζουμε ή φουρνίζουμε.

 ΓΙΑ:  ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΧΩΡΙΣ ΣΒΟΛΟΥΣ

1..την περνάμε από σουρωτήρι
και λειώνουμε τους σβόλους.


 ΓΙΑ:  ΣΚΟΡΔΑ ΠΟΥ ΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ

1.. τα αφήνουμε για λίγο σε χλιαρό νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου