ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΑ


ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ...Θράκης


..ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΟΥΣ:

1/2 κιλό αλεύρι.
1 φακελλάκι ξηρή μαγιά.
Λίγο αλάτι.
Χλιαρό νερό.

ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ:


Σε μία μικρή λεκάνη βάζουμε
το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι.
Τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε νερό
μέχρι η ζύμη να αρχίσει
να ξεκολλάει από το χέρι.
Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μία πετσέτα
και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει
σε ζεστό μέρος για μισή ώρα.
Όταν φουσκώσει η ζύμη την κόβουμε μικρά κομμάτια
τα κάνουμε δακτυλίδια και
τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.

ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ.

Με μέ μέλι και κανέλλα..

ή...
με τυρί...
φέτα.



Λαχανιά...ΕΒΡΟΥ




ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:

2 κιλά κρέας {ζυγούρι}.
3 λάχανα μέτρια.
1 κιλό ντομάτες χωρίς τη φλούδα
ή 2 κουτιά ντοματάκι.
2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα.
4 σκελίδες σκόρδο.
αλάτι και πιπέρι.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το κρέας
να βράσει μόνο με νερό.
{σε χαμηλή φωτιά για 3-4 ώρες}.
Σε άλλη κατσαρόλα
σωτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο
στο ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε τη ντομάτα και ανακατεύουμε λίγο.
Στη συνέχεια
ρίχνουμε το ζουμί από το κρέας.
(πρέπει να μισοσκεπάζει το φαγητό).
Άν όχι ρίχνουμε λίγο νερό.
Προσθέτουμε τα λάχανα, πλυμένα
και κομμένα σε κομμάτια.
Τα βάζουμε σταδιακά για να μαραίνονται
και να 'κάθονται' ρίχνοντας πάνω τους
σάλτσα με την κουτάλα.
Αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε προσεκτικά το κρέας στο λάχανο
και βράζουμε το φαγητό
μέχρι να μαλακώσει το λάχανο.


Σε χαμηλής έντασης φωτιά..

Πρέπει να μείνει με ζουμί....
Όποιος θέλει.

...βάζει και καυτερή πιπεριά...
...Στο πιάτο του...

ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΖΕΣΤH


ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου