ΣΠΟΡΑΔΩΝ



ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ..Σκιάθου




ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:

1 κιλό αμύγδαλα
{για 40 κομμάτια}.
3 αυγά.
ζάχαρη άχνη, το 1/8 από τον όγκο
της αμυγδαλόπαστας.
ανθόνερο.


ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ:

Βράζουμε νερό και ρίχνουμε τα αμύγδαλα
για να τα ξεφλουδίσουμε.
Τα ρίχνουμε στο μίξερ και
χτυπάμε μέχρι να γίνουν, πάστα.
Σπάμε τα αυγά και χωρίζουμε
τους κρόκους από τα ασπράδια.
Χτυπάμε τους κρόκους με λίγη από τη ζάχαρη
μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.
Χτυπάμε και τα ασπράδια, μαρέγκα.
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αμύγδαλο
με την υπόλοιπη ζάχαρη.
Βρέχουμε λίγο τα χέρια μας με ανθόνερο
και ζυμώνουμε το μείγμα.
Ανακατεύουμε τους κρόκους με τα ασπράδια
και τα ρίχνουμε στη ζύμη.
Ζυμώνουμε καλά.
Πλάθουμε ότι σχήμα θέλουμε.
ΚΑΙ...




ΨΗΝΟΥΜΕ:

200 βαθμούς...
μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς...

Τα βγάζουμε από το φούρνο.
και ζεστα όπως είναι
τα βρέχουμε με ανθόνερο

...και τα ανακατεύουμε στη ζάχαρη άχνη...

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου