..ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΟΥ:
1/2 κιλό γαλέος σε φέτες.
2 τομάτες χοντροκομμένες.
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα.
100γρ. θρυμματισμένη φέτα.
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο.
Λίγη ρίγανη.
Λίγο μαϊντανό.
1 πιπεριά καυτερή.
Λίγο ελαιόλαδο.
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ:
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μία κατσαρόλα.
Προσθέτουμε λίγο νερό
μόλις για να σκεπαστεί το φαγητό.
Όταν μαλακώσει το κρεμμύδι
το φαγητό είναι έτοιμο.
*************
***************
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗ.
@@@@@@@@@@@
..ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΗΣ:
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη.
1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο.
3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι.
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού (περίπου) γιαούρτι.
5 αβγά.
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού.
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ:
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη
αρκετή ώρα και στη συνέχεια
προσθέτουμε τους κρόκους
και το γιαούρτι μέχρι το μείγμα
να γίνει λείο.
Ανακατεύουμε το αλεύρι
το μπέικιν πάουντερ
και το ξύσμα λεμονιού
χωριστά χτυπάμε τα ασπράδια καλά.
Ρίχνουμε το αλεύρι
εναλλάξ με τα ασπράδια
(λίγο ασπράδι, λίγο αλεύρι)
στο μείγμα του γιαουρτιού.
Ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε
σε βουτυρωμένο ταψί.
ΨΗΝΟΥΜΕ :
180 Βαθμούς...
..Για 1 ώρα.
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗ.
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:
3-4 συκωτάκια κότας-ψιλοκομμένα
ή ανάλογο μοσχαρίσιο.
1/2 κιλό ρύζι.
1/2 κιλό ζάχαρη.
100γρ. σταφίδα σουλτανίνα.
Λίγη κανέλλα.
Μισό κεφάλι μυζήθρα-γλυκειά.
2 φύλλα κρούστας.
Λίγα καρύδια.
Λίγο ελαιόλαδο.
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ:
Βράζουμε το ρύζι μαζί με 300γρ ζάχαρη.
τις σταφίδες, το ελαιόλαδο
τα καρύδια, τα συκωτάκια και λίγη κανέλλα.
Λιώνουμε τη μυζήθρα σε ένα
μπολ με την υπόλοιπη ζάχαρη
και λίγη κανέλλα.
Λαδώνουμε ένα ταψί
απλώνουμε το ένα φύλλο
και το λαδώνουμε.
Βάζουμε όλο το μείγμα από το ρύζι
πάνω στο φύλλο και
από πάνω απλώνουμε τη μυζήθρα.
Απλώνουμε και το δεύτερο φύλλο.
Το ψεκάζουμε με λίγο λάδι.
Χαράσουμε σε τετράγωνες μερίδες.
ΚΑΙ...
ΨΗΝΟΥΜΕ:180 βαθμούς...
μέχρι να ροδίσει ...
45 λεπτά περίπου.
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟΝ.
2 τομάτες χοντροκομμένες.
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα.
100γρ. θρυμματισμένη φέτα.
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο.
Λίγη ρίγανη.
Λίγο μαϊντανό.
1 πιπεριά καυτερή.
Λίγο ελαιόλαδο.
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ:
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μία κατσαρόλα.
Προσθέτουμε λίγο νερό
μόλις για να σκεπαστεί το φαγητό.
Όταν μαλακώσει το κρεμμύδι
το φαγητό είναι έτοιμο.
*************
***************
***************
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗ.
..ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΗΣ:
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη.
1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο.
3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι.
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού (περίπου) γιαούρτι.
5 αβγά.
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού.
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ:
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη
αρκετή ώρα και στη συνέχεια
προσθέτουμε τους κρόκους
και το γιαούρτι μέχρι το μείγμα
να γίνει λείο.
Ανακατεύουμε το αλεύρι
το μπέικιν πάουντερ
και το ξύσμα λεμονιού
χωριστά χτυπάμε τα ασπράδια καλά.
Ρίχνουμε το αλεύρι
εναλλάξ με τα ασπράδια
(λίγο ασπράδι, λίγο αλεύρι)
στο μείγμα του γιαουρτιού.
Ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε
σε βουτυρωμένο ταψί.
ΨΗΝΟΥΜΕ :
180 Βαθμούς...
..Για 1 ώρα.
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗ.
1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο.
3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι.
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού (περίπου) γιαούρτι.
5 αβγά.
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού.
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ:
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη
αρκετή ώρα και στη συνέχεια
προσθέτουμε τους κρόκους
και το γιαούρτι μέχρι το μείγμα
να γίνει λείο.
Ανακατεύουμε το αλεύρι
το μπέικιν πάουντερ
και το ξύσμα λεμονιού
χωριστά χτυπάμε τα ασπράδια καλά.
Ρίχνουμε το αλεύρι
εναλλάξ με τα ασπράδια
(λίγο ασπράδι, λίγο αλεύρι)
στο μείγμα του γιαουρτιού.
Ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε
σε βουτυρωμένο ταψί.
ΨΗΝΟΥΜΕ :
180 Βαθμούς...
..Για 1 ώρα.
..Για 1 ώρα.
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗ.
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:
3-4 συκωτάκια κότας-ψιλοκομμένα
ή ανάλογο μοσχαρίσιο.
1/2 κιλό ρύζι.
1/2 κιλό ζάχαρη.
100γρ. σταφίδα σουλτανίνα.
Λίγη κανέλλα.
Μισό κεφάλι μυζήθρα-γλυκειά.
2 φύλλα κρούστας.
Λίγα καρύδια.
Λίγο ελαιόλαδο.
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ:
Βράζουμε το ρύζι μαζί με 300γρ ζάχαρη.
τις σταφίδες, το ελαιόλαδο
τα καρύδια, τα συκωτάκια και λίγη κανέλλα.
Λιώνουμε τη μυζήθρα σε ένα
μπολ με την υπόλοιπη ζάχαρη
και λίγη κανέλλα.
Λαδώνουμε ένα ταψί
απλώνουμε το ένα φύλλο
και το λαδώνουμε.
Βάζουμε όλο το μείγμα από το ρύζι
πάνω στο φύλλο και
από πάνω απλώνουμε τη μυζήθρα.
Απλώνουμε και το δεύτερο φύλλο.
Το ψεκάζουμε με λίγο λάδι.
Χαράσουμε σε τετράγωνες μερίδες.
ΚΑΙ...
ΨΗΝΟΥΜΕ:180 βαθμούς...
μέχρι να ροδίσει ...
45 λεπτά περίπου.
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟΝ.
1/2 κιλό ζάχαρη.
100γρ. σταφίδα σουλτανίνα.
Λίγη κανέλλα.
Μισό κεφάλι μυζήθρα-γλυκειά.
2 φύλλα κρούστας.
Λίγα καρύδια.
Λίγο ελαιόλαδο.
Βράζουμε το ρύζι μαζί με 300γρ ζάχαρη.
τις σταφίδες, το ελαιόλαδο
τα καρύδια, τα συκωτάκια και λίγη κανέλλα.
Λιώνουμε τη μυζήθρα σε ένα
μπολ με την υπόλοιπη ζάχαρη
και λίγη κανέλλα.
Λαδώνουμε ένα ταψί
απλώνουμε το ένα φύλλο
και το λαδώνουμε.
Βάζουμε όλο το μείγμα από το ρύζι
πάνω στο φύλλο και
από πάνω απλώνουμε τη μυζήθρα.
Απλώνουμε και το δεύτερο φύλλο.
Το ψεκάζουμε με λίγο λάδι.
Χαράσουμε σε τετράγωνες μερίδες.
ΚΑΙ...
μέχρι να ροδίσει ...
45 λεπτά περίπου.
******
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)