ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ


ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ απ' την...ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Σχεδόν Στεγνή




ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ Τα...καλύτερα



ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:


2 κιλά σκληρό αλεύρι.
1/2 κιλό βούτυρο γάλακτος.
3 φλιτζάνια φρέσκο γάλα.
3 φλιτζάνια ζάχαρη.
3 κύβους μαγιά φρέσκια.
10 αυγά.
2 κουταλάκια μαχλέπι.
1 κουταλιά μαστίχα.
2 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού.
8 βανίλιες.

ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΒΑΖΟΥΜΕ:
ΚΑΙ...
ΚΟΚΚΙΝΑ ΑΥΓΑ.

ΠΩΣ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ:

Βάζουμε σε ένα μπολ
το γάλα το οποίο έχουμε ζεστάνει
στους 40 βαθμούς περίπου.
Στο γάλα αυτό διαλύουμε τη μαγιά.
Σε ένα άλλο μπολ
χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη
μέχρι να μαλακώσει και να λιώσει.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα
και τα χτυπάμε καλά να ασπρίσουν.
Σε μια μεγάλη λεκάνη
ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαστίχα σε σκόνη,
το μαχλέπι σε σκόνη, τις βανίλιες
και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Τα ανακατεύουμε καλά και κάνουμε
μια λακουβίτσα με τη γροθιά μας
στο κέντρο του αλευριού.
Εκεί ρίχνουμε το γάλα με τη διαλυμένη μαγιά
το μείγμα με τα αυγά και το βούτυρο και
ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας
να ξεκολλά από τη λεκάνη.


Αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει
σκεπάζοντάς την με κουβέρτες.
Όταν διπλασιαστεί σε όγκο
την ξαναζυμώνουμε ελαφρά και την
ξαναβάζουμε στις κουβέρτες να ξαναφουσκώσει.
Την διαδικασία αυτή την επαναλαμβάνουμε
άλλες δύο φορές.


Τέλος την πλάθουμε σε τσουρέκια
και τα στρώνουμε σε ταψί που έχουμε βάλει

αντικολλητικό χαρτί.

Είναι έτοιμα για το φούρνο.


ΨΗΣΙΜΟ:180 Βαθμοί για 30-45 λεπτά
(εξαρτάται από τον όγκο τους).


ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ.



ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ το..καλύτερο.

ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΑΙ...ΕΛΛΗΝΙΚΑ.


ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΟΥ:

2 συκωταριές αρνίσιες.
έντερα για το τύλιγμα.
3-4 σκέπες {μπόλιες} αρνιών.
αλάτι και πιπέρι.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ:

Πλένουμε καλά τα έντερα { μέσα-έξω }.
Πλένουμε και κόβουμε τις συκωταριές
σε μέτρια ισομεγέθη κομμάτια.
Κόβουμε και μερικά γλυκάδια.
Τα περνάμε σε λεπτή σούβλα εναλλάξ.
{ συκώτι-πνευμόνι-καρδιά-σπλήνα-γλυκάδι }.
μέχρι να γεμίσει η σούβλα.
ΜΕΤΑ Τυλίγουμε το κοκορέτσι με τις σκέπες.

Στη συνέχεια παίρνουμε τα έντερα
τρία-τρία και τα τυλίγουμε γύρω από το κοκορέτσι
Όταν τελειώσουν τα τρία έντερα
τα δένουμε καλά πάνω στη σούβλα και
συνεχίζουμε με άλλα τρία.

ΤΟ ΡΑΝΤΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΛΙΓΟ ΛΑΔΙ
ΚΑΙ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ.


ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ:
Για καμιά ώρα περίπου
ανάλογα με την ένταση της φωτιάς
και το πόσο χοντρό είναι.


ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΙ ΕΤΣΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου