ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΩΤΙΚΑ
Από την Τήνο.
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
4-5 αγκινάρες.
1 μέτριο κρεμμύδι.
2 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι για πιλάφι.
{Καρολίνα ή μπονέ}
1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι.
Ο χυμός δύο λεμονιών.
Αλάτι και πιπέρι.
6 φλυτζάνια νερό.
ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες
τις περνάμε με λεμόνι για να μη μαυρίσουν
και τις κόβουμε στα τέσσερα.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι
το κόβουμε σε φέτες
το σοτάρουμε στην κατσαρόλα με το λάδι
και στη συνέχεια προσθέτουμε τις αγκινάρες
το αλατοπίπερο και έξι φλυτζάνια νερό.
Όταν βράσουν οι αγκινάρες ρίχνουμε το ρύζι
και το αφήνουμε να βράσει.
**************************
********************
Έτοιμο για κατανάλωση..
τις περνάμε με λεμόνι για να μη μαυρίσουν
και τις κόβουμε στα τέσσερα.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι
το κόβουμε σε φέτες
το σοτάρουμε στην κατσαρόλα με το λάδι
και στη συνέχεια προσθέτουμε τις αγκινάρες
το αλατοπίπερο και έξι φλυτζάνια νερό.
Όταν βράσουν οι αγκινάρες ρίχνουμε το ρύζι
και το αφήνουμε να βράσει.
************************** ********************
Έτοιμο για κατανάλωση..
ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ Με κυμά[Ροδίτικες.]
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο.
ένα πακέτο χυλοπίτες.
3 κουτ. σ. λάδι.
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
½ φλιτζ. κόκκινο κρασί.
3 ντομάτες ξεφλουδισμένες.
1 καρότο.
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο.
1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο.
αλάτι και πιπέρι.
ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι
το κρεμμύδι και τον κιμά και τα σοτάρουμε.
Προσθέτουμε το κρασί
το καρότο κομμένο σε ροδέλες
τις ντομάτες τριμμένες
αλατοπιπερώνουμε και
τα αφήνουμε να σιγοβράσουν.
Ρίχνουμε το μαϊντανό και
συνεχίζουμε το βράσιμο
μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σε μια άλλη κατσαρόλα
βάζουμε αρκετό νερό και
μόλις πάρει βράση ρίχνουμε
αλάτι και τις χυλοπίτες.
Τις αφήνουμε να βράσουν 5-8 λεπτά.
Τις σουρώνουμε και
τις στρώνουμε σε μια πιατέλα.
πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.
τις περιχύνουμε με τον κιμά
ΚΑΙ...
ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΙΣ.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο.
ένα πακέτο χυλοπίτες.
3 κουτ. σ. λάδι.
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
½ φλιτζ. κόκκινο κρασί.
3 ντομάτες ξεφλουδισμένες.
1 καρότο.
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο.
1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο.
αλάτι και πιπέρι.
ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι
το κρεμμύδι και τον κιμά και τα σοτάρουμε.
Προσθέτουμε το κρασί
το καρότο κομμένο σε ροδέλες
τις ντομάτες τριμμένες
αλατοπιπερώνουμε και
τα αφήνουμε να σιγοβράσουν.
Ρίχνουμε το μαϊντανό και
συνεχίζουμε το βράσιμο
μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σε μια άλλη κατσαρόλα
βάζουμε αρκετό νερό και
μόλις πάρει βράση ρίχνουμε
αλάτι και τις χυλοπίτες.
Τις αφήνουμε να βράσουν 5-8 λεπτά.
Τις σουρώνουμε και
τις στρώνουμε σε μια πιατέλα.
πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.
τις περιχύνουμε με τον κιμά
ΚΑΙ...
ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΙΣ.
ένα πακέτο χυλοπίτες.
3 κουτ. σ. λάδι.
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
½ φλιτζ. κόκκινο κρασί.
3 ντομάτες ξεφλουδισμένες.
1 καρότο.
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο.
1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο.
αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι
το κρεμμύδι και τον κιμά και τα σοτάρουμε.
Προσθέτουμε το κρασί
το καρότο κομμένο σε ροδέλες
τις ντομάτες τριμμένες
αλατοπιπερώνουμε και
τα αφήνουμε να σιγοβράσουν.
Ρίχνουμε το μαϊντανό και
συνεχίζουμε το βράσιμο
μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σε μια άλλη κατσαρόλα
βάζουμε αρκετό νερό και
μόλις πάρει βράση ρίχνουμε
αλάτι και τις χυλοπίτες.
Τις αφήνουμε να βράσουν 5-8 λεπτά.
Τις σουρώνουμε και
τις στρώνουμε σε μια πιατέλα.
πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.
τις περιχύνουμε με τον κιμά
ΚΑΙ...
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΙΣ.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου