ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ:
2 Ντομάτες - όχι πολύ ώριμες.
1 Αγγουράκι κοντό.
1 κρεμμύδι.
1 πράσινη
πιπεριά {στρογγυλή ή μακρουλή}.
1/3 Κούπας - λάδι ελιάς.
Αλάτι - Ρίγανη.
1 Αγγουράκι κοντό.
1 κρεμμύδι.
1 πράσινη πιπεριά {στρογγυλή ή μακρουλή}.
12 ελιές.
150 γραμμάρια τυρί φέτα.
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ:
Σε μία σαλατιέρα...Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση και μετά, σε μικρότερα κομμάτια
ακανόνιστου μεγέθους.
Καθαρίζουμε το αγγουράκι,το σκίζουμε στη μέση και το
τεμαχίζουμε σε φέτες.
Το ίδιο κάνουμε με το κρεμμύδι και την πιπεριά.
Ρίχνουμε αλάτι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τη φέτα κομματιασμένη. Από πάνω ρίχνουμε το λάδι και
ανακατεύουμε.
Τώρα ρίχνουμε τη ρίγανη και τις ελιές..
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΓΗΤΟ - ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ.
Το ακανόνιστο μέγεθος των κομμένων υλικών
προσδιορίζει τη
"ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ".
Ρίχνουμε αλάτι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τη φέτα κομματιασμένη. Από πάνω ρίχνουμε το λάδι και
ανακατεύουμε.
Τώρα ρίχνουμε τη ρίγανη και τις ελιές..
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΓΗΤΟ - ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ.
Το ακανόνιστο μέγεθος των κομμένων υλικών
προσδιορίζει τη "ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ".
προσδιορίζει τη "ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ".
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:
4-5 Πατάτες - μεγάλες.
2-3 Κρεμμυδάκια φρέσκα και ψιλοκομμένα.
Χυμό από μισό λεμόνι.
1/4 Φλυτζανιού λάδι.
Φρέσκο μαιντανό.
Αλάτι και Πιπέρι.
2-3 Κρεμμυδάκια φρέσκα και ψιλοκομμένα.
Χυμό από μισό λεμόνι.
1/4 Φλυτζανιού λάδι.
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ.
Ξεφλουδίζουμε και βράζουμε τις πατάτες για 25 λεπτά περίπου-βράζουν πιο γρήγορα, αν τις κόψουμε σε μικρότερα κομμάτια.
Αφού βράσουν τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε μία γαβάθα-σαλατιέρα, βάζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το χυμό του λεμονιού, το αλατοπίπερο, το λάδι και ανακατεύουμε απαλά.
Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κυβάκια και τις ρίχνουμε και αυτές στο μίγμα.
Ανακατεύουμε ελαφρά-Πασπαλίζουμε με μαιντανό και την ...
ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ Κρύα.!
.....***********.....
.....***********.....
...**********...
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΓΗΤΟ - ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ.
15-08-2015
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΓΗΤΟ - ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ.
15-08-2015
15-08-2015
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:
1 Λάχανο μέτριο.
1 Καρότο μεγάλο-Τριμμένο στον τρίφτη.
2 Σκελίδες Σκόρδο-ψιλοκομμένο.
Χυμό από 1/2 Λεμόνι.
4 Κουταλιές λάδι ελιάς.
Αλάτι.
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ:
Πλένουμε το λάχανο και
βγάζουμε 2-3 φύλλα-τα εξωτερικά.
Κόβουμε το λάχανο στα 4.
Στη συνέχεια το ψιλοκόβουμε
Αποφεύγουμε το κοτσάνι.
Το ρίχνουμε στη σαλατιέρα.
Προσθέτουμε και το τριμμένο καρότο
και ανακατεύουμε για να πάει παντού.
Ρίχνουμε το λάδι,το λεμόνι και αλάτι.
Ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε.
*** ΌΣΟ ΠΙΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΤΟ ΛΑΧΑΝΟ
ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΗ Η ΣΑΛΑΤΑ.
*** ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΣΟΥΠΑΣ ΛΑΔΙ
ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗΣΕΙ.
*** Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΠΟΙΚΙΛΕΙ
ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ.
ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ.
1 Λάχανο μέτριο.
1 Καρότο μεγάλο-Τριμμένο στον τρίφτη.
2 Σκελίδες Σκόρδο-ψιλοκομμένο.
Χυμό από 1/2 Λεμόνι.
4 Κουταλιές λάδι ελιάς.
Αλάτι.
1 Καρότο μεγάλο-Τριμμένο στον τρίφτη.
2 Σκελίδες Σκόρδο-ψιλοκομμένο.
Χυμό από 1/2 Λεμόνι.
4 Κουταλιές λάδι ελιάς.
Αλάτι.
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ:
Πλένουμε το λάχανο και
βγάζουμε 2-3 φύλλα-τα εξωτερικά.
Κόβουμε το λάχανο στα 4.
Στη συνέχεια το ψιλοκόβουμε
Αποφεύγουμε το κοτσάνι.
Το ρίχνουμε στη σαλατιέρα.
Προσθέτουμε και το τριμμένο καρότο
και ανακατεύουμε για να πάει παντού.
Ρίχνουμε το λάδι,το λεμόνι και αλάτι.
Ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε.
*** ΌΣΟ ΠΙΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΤΟ ΛΑΧΑΝΟ
ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΗ Η ΣΑΛΑΤΑ.
*** ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΣΟΥΠΑΣ ΛΑΔΙ
ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗΣΕΙ.
*** Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΠΟΙΚΙΛΕΙ
ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ.
ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ.
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ:
βγάζουμε 2-3 φύλλα-τα εξωτερικά.
Κόβουμε το λάχανο στα 4.
Στη συνέχεια το ψιλοκόβουμε
Αποφεύγουμε το κοτσάνι.
Το ρίχνουμε στη σαλατιέρα.
Προσθέτουμε και το τριμμένο καρότο
και ανακατεύουμε για να πάει παντού.
Ρίχνουμε το λάδι,το λεμόνι και αλάτι.
Προσθέτουμε και το τριμμένο καρότο
και ανακατεύουμε για να πάει παντού.
Ρίχνουμε το λάδι,το λεμόνι και αλάτι.
Ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε.
*** ΌΣΟ ΠΙΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΤΟ ΛΑΧΑΝΟ
ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΗ Η ΣΑΛΑΤΑ.
*** ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΣΟΥΠΑΣ ΛΑΔΙ
ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗΣΕΙ.
*** Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΠΟΙΚΙΛΕΙ
ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ.
ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ.
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:
100 γραμ. ταραμά.
{άσπρο ή κόκκινο}.
1/4 κιλού ψωμί προηγούμενης μέρας.
1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι ελιάς.
2 λεμόνια-το χυμό τους.
***********
{άσπρο ή κόκκινο}.
1/4 κιλού ψωμί προηγούμενης μέρας.
1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι ελιάς.
2 λεμόνια-το χυμό τους.
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ:
Παίρνουμε την ψύχα από το ψωμί
και τη βάζουμε σε μπολ με νερό να μουσκέψει.
Την στραγγίζουμε καλά
και τη βάζουμε στο μίξερ
μαζί με τον ταραμά.
Αναδεύουμε και προσθέτουμε
λίγο-λίγο το λάδι με το λεμόνι.
ρίχνουμε και το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
{Αν το θέλουμε}
Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να γίνουν
μία σφιχτή κρέμα.
Σερβίρουμε σε πιατέλα
και γαρνίρουμε με ελιές και κάπαρη.
και τη βάζουμε σε μπολ με νερό να μουσκέψει.
Την στραγγίζουμε καλά
και τη βάζουμε στο μίξερ
μαζί με τον ταραμά.
Αναδεύουμε και προσθέτουμε
λίγο-λίγο το λάδι με το λεμόνι.
ρίχνουμε και το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
{Αν το θέλουμε}
Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να γίνουν
μία σφιχτή κρέμα.
Σερβίρουμε σε πιατέλα
και γαρνίρουμε με ελιές και κάπαρη.
..ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΗΣ:
1.5 κιλό παντζάρια.
1/2 φλυτζάνι τσαγιού λάδι ελιάς.
1/4 φλυτζάνι τσαγιού ξύδι.
αλάτι.
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα παντζάρια.
Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά
με αλατισμένο νερό και τα βράζουμε
μόνο τους βολβούς με τη φλούδα τους.
Μετά από 30 λεπτά περίπου
ρίχνουμε και τα φύλλα.
Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.
Ξεφλουδίζουμε τους βολβούς και
τους κόβουμε σε φέτες.
Τα βάζουμε σε πιατέλα.
Στη μέση τα φύλλα και τριγύρω τους βολβούς.
Ρίχνουμε το λάδι και το ξύδι και αλατίζουμε.
***
Σερβίρονται μόνα τους ή με σκορδαλιά.
1/2 φλυτζάνι τσαγιού λάδι ελιάς.
1/4 φλυτζάνι τσαγιού ξύδι.
αλάτι.
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα παντζάρια.
Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά
με αλατισμένο νερό και τα βράζουμε
μόνο τους βολβούς με τη φλούδα τους.
Μετά από 30 λεπτά περίπου
ρίχνουμε και τα φύλλα.
Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.
Ξεφλουδίζουμε τους βολβούς και
τους κόβουμε σε φέτες.
τους κόβουμε σε φέτες.
Τα βάζουμε σε πιατέλα.
Στη μέση τα φύλλα και τριγύρω τους βολβούς.
Ρίχνουμε το λάδι και το ξύδι και αλατίζουμε.
Στη μέση τα φύλλα και τριγύρω τους βολβούς.
Ρίχνουμε το λάδι και το ξύδι και αλατίζουμε.
***
Σερβίρονται μόνα τους ή με σκορδαλιά.