..ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΟΥΣ:
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μαστίχα γλυκό.
1/2 ποτήρι νερό.
600γρ. φύλλο κρούστας.
350γρ. ζάχαρη.
200γρ. βούτυρο για το άλειμμα του φύλλου.
ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ:
Απο το βράδυ βάζουμε τη μαστίχα
στο νερό να διαλυθεί.
Το πρωί καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα
τα αλέθουμε και τα ρίχνουμε
στη διαλυμένη μαστίχα.
Προσθέτουμε την άχνη και
ανακατεύουμε για να γίνουν μία μάζα.
Κόβουμε το φύλλο σε μακρόστενες λωρίδες
{ πλάτους 6 πόντων }.
Μία- μία λωρίδα την αλείφουμε
με βούτυρο
με ένα κουταλάκι
βάζουμε στην άκρη της λίγη γέμιση
και την τυλίγουμε σε σχήμα τρίγωνου.
Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και τα...
ΨΗΝΟΥΜΕ.
Στους 180 βαθμούς..
για..40 λεπτά περίπου.
Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο
τα ραντίζουμε με ανθόνερο
και τα πασπαλίζουμε
με ζάχαρη άχνη.
Απο το βράδυ βάζουμε τη μαστίχα
στο νερό να διαλυθεί.
Το πρωί καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα
τα αλέθουμε και τα ρίχνουμε
στη διαλυμένη μαστίχα.
Προσθέτουμε την άχνη και
ανακατεύουμε για να γίνουν μία μάζα.
Κόβουμε το φύλλο σε μακρόστενες λωρίδες
{ πλάτους 6 πόντων }.
Μία- μία λωρίδα την αλείφουμε
με βούτυρο με ένα κουταλάκι
βάζουμε στην άκρη της λίγη γέμιση
και την τυλίγουμε σε σχήμα τρίγωνου.
Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και τα...
ΨΗΝΟΥΜΕ. Στους 180 βαθμούς.. για..40 λεπτά περίπου.
Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο
τα ραντίζουμε με ανθόνερο
και τα πασπαλίζουμε
με ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου