ΜΕ ΑΥΓΑ


Ομελέτα - ατομική
με πατάτες και λουκάνικο



ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:


½ Λουκάνικο-χωριάτικο.
1 Πατάτα κομμένη σε μπαστουνάκια.
2 Αυγά.
Αλάτι και πιπέρι.
5-6 Φύλλα δυόσμου.
½ κούπα τυρί φέτα-τριμμένη.

Λάδι ελιάς για το τηγάνι.

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ:

Κόβουμε το λουκάνικο σε ροδέλες.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι
[Θα βγάλει λίπος και το λουκάνικο].

Τηγανίζουμε για λίγο

το λουκάνικο μαζί με τις πατάτες
[να μαλακώσουν].

Σε ένα πιάτο χτυπάμε τα αυγά
[αλατοπιπερωμένα]

και προσθέτουμε το δυόσμο και το τυρί.

Ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και το κουνάμε
να πάει παντού το μείγμα.

Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά
μέχρι να πήξει.


ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ..ΚΑΙ...


ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ.



Ομελέτα - ατομική
Αμερικανικού τύπου



ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:


2 Αυγά.
1/4 κρεμμύδι-ψιλοκομμένο..
1/2 Πιπεριά στρογγυλή-ψιλοκομμένη.
Αλάτι και πιπέρι.
1 σκελίδα σκόρδο
[κομμένη σε φέτες, κάθετα].
1 Πιπεριά καυτερή-[3-4 κομματάκια].
1/3 κούπας τυρί φέτα-τριμμένη.
1 πρέζα πιπέρι-Cayenne{αν θέλουμε}.
Λάδι ελιάς για το τηγάνισμα.

Μπορούμε να προσθέσουμε και
[λουκάνικο, μπέικον ή ζαμπόν].

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ:

Ρίχνουμε το αυγό σας σε ένα πιάτο και. το χτυπάμε με ένα πιρούνι..
Τρίβουμε και προσθέτουμε το κρεμμύδι στο μείγμα.
Κόβουμε μισή πιπεριά σε λωρίδες και
την προσθέτουμε στο μείγμα.

Κόβουμε και προσθέτουμε
3-4 κομματάκια καυτερή πιπεριά στο μείγμα.

Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά
με λίγο λάδι ελιάς και
ρίχνουμε μέσα το μείγμα.

Προσθέτουμε μία σκελίδα σκόρδου
ψιλοκομμένη και αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε μια πρέζα πιπέρι καγιέν
[αν μας αρέσει].
Προσθέτουμε το τυρί στο μείγμα.

Ανακατεύουμε.
Μόλις κάψει καλά το λάδι
χαμηλώνουμε τη φωτιά και
ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι.


Μετά από 2 λεπτά περίπου
[όταν αρχίσει να στερεοποιείται]
την γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
*** Αναποδογυρίζουμε με μεγάλη σπάτουλα.

Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα.

ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ..ΚΑΙ...


ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ.



Τορτίγια Ισπανική
οικογενειακή με πατάτες



ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:


10 Αυγά-χτυπημένα.
4 πατάτες μέτριες-σε ροδέλες.
2 κολοκυθάκια μέτρια-σε ροδέλες.
2 σκελίδες σκόρδο-λιωμένες.
1 κουταλάκι θυμάρι-ψιλοκομμένο.
Αλάτι και πιπέρι.

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ:

Βάζουμε στη φωτιά ένα τηγάνι και
ρίχνουμε μέσα το λάδι και το σκόρδο.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις πατάτες.
Τηγανίζουμε για 5 λεπτά.

Τώρα ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και
τηγανίζουμε, μέχρι να μαλακώσουν.

Στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα
σε ταψί και στρώνουμε
να καλύψει καλά τη βάση του.

Πασπαλίζουμε με το μισό θυμάρι
ρίχνουμε τα αυγά και πασπαλίζουμε
με το υπόλοιπο θυμάρι.


ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ:

σε χαμηλή θερμοκρασία για 10-12 λεπτά.

ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ Ζεστή ΚΑΙ...


ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ.



Ομελέτα Σουηδική
χωριάτικη με πατάτες



ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:


4 Αυγά-χτυπημένα.
4 πατάτες μέτριες-βρασμένες.
1 κρεμμύδι μέτριο-ψιλοκομμένο.
1 ποτήρι-γάλα.
5 φέτες-μπέικον.
20 γραμμάρια-βούτυρο.
Μοσχοκάρυδο.
Αλάτι και πιπέρι.

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°.
Κόβουμε το μπέικον σε κύβους
και τις πατάτες σε λωρίδες.
Βάζουμε το κρεμμύδι και το μπέικον
σε ταψάκι να ροδίσουν στο καυτό βούτυρο.
Ρίχνουμε τις πατάτες
αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Χτυπάμε τα αυγά και τα
αναμιγνύουμε τα με το γάλα
και το μοσχοκάρυδο.
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί
και το βάζουμε στη με­σαία σχάρα.


ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ:

στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.

ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ Ζεστή ΚΑΙ...


ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ.



Αυγά με ντομάτες
Στραπατσάδα



ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:


5 αυγά.
3 ντομάτες μεγάλες-ώριμες.
1 κρεμμύδι μέτριο-ψιλοκομμένο.
100 γραμμάρια τυρί-φέτα.
Ελαιόλαδο.
Αλάτι και πιπέρι.


ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ:

Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες
και τις τρίβουμε, στον τρίφτη.
Τις περνάμε από το τρυπητό
να φύγουν τα πολλά ζουμιά.

Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά
ρίχνουμε το ελαιόλαδο
και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
Ρίχνουμε και τις ντομάτες.
Τηγανίζουμε για 15 λεπτά περίπου.

Σε ένα πιάτο σπάμε τα αυγά
και τα χτυπάμε.
Τα αλατοπιπερώνουμε και
τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
μαζί με το τυρί.


ΤΗΓΑΝΙΖΟΥΜΕ:

Μέχρι να ψηθούν τα αυγά.

ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ Ζεστή ΚΑΙ κρύα


ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου